Landbasert oppdrett av piggvar ble startet opp i Bioparken i regi av Norway Marine Culture AS, basert på overskuddsvarme fra metanolanlegget. TBU hadde ansvaret for å bygge og drive transportanlegget for overskuddsvarmen fra metanolanlegget og til Bioparken.
Shell og StatoilHydro lanserte mars 2006 Halten CO2-prosjektet, en felles utredning av et 860 MW gasskraft på Tjeldbergodden med CO2-rensing og -lagring, samt bruk av CO2 for økt oljeutvinning på Draugen og senere Heidrun.
Etter en omfattende utredning besluttet selskapene året etter å skrinlegge prosjektet bl.a. med bakgrunn i økonomi og uklare rammebetingelser.
Med bakgrunn i en meget krevende kraftsituasjon i Midt-Norge, satte Statnett opp to mobile gasskraftverk i regionen, ett på Tjeldbergodden og ett på Nyhamna i Aukra kommune. De mobile gasskraftverkene var på 150 MW hver. De 2 gasskraftverkene ble noen år senere demontert og solgt til utlandet.
Prosjektet «Ironman» gikk ut på å bygge verdens mest miljøvennlige jernverk på Tjeldbergodden. Prosjektet var initiert av det svenske gruveselskapet LKAB og metall pulver produsenten Höganäs, med StatoilHydro som samarbeidspartner. Målet var å produsere direkteredusert jern ved hjelp av naturgass fra Heidrun-feltet på Haltenbanken i Norskehavet. Siva ble etter hvert også en viktig samarbeidspartner. Ironman-prosjektet ble ikke realisert med begrunnelse i et krevende globalt marked.
Taftøy Næringspark er et regulert industriområde på brutto 613 dekar som kan gi inntil 500 dekar ferdig tilrettelagte arealer, avhengig av tilretteleggingsmåte. Området ligger midt på kommune- og fylkesgrensen mellom Aure i Møre og Romsdal og Heim i Trøndelag. Industriområdet var eid av Aure og Heim kommune i fellesskap frem til 2023. Da ble industriområdet solgt til Taftøy Næringspark AS, eid i sin helhet av Relog AS.